Mamás mozgásfejlesztő torna (baba, kúszó-mászó, tipegő, bölcsis)


Csoportos torna a babák adott fejlődési szakaszának megfelelő mozgásformák tanulásával és gyakorlásával különböző eszközök (fittball, gördeszka, szivárványkendő) segítségével, az édesanyával közösen.

A mozgásfejlesztő torna idolgozásakor különböző terápiás formákat vettünk alapul: konduktív pedagógia, Ayres, TSMT, gyógytorna.

A fejlesztés 4 szinten valósul meg, a „baba” csoportban a születéstől a kúszás megkezdéséig, a „kúszó-mászó” csoportban az első pár lépésig, a „tipegőben” már járó gyerekekkel foglalkozunk és a bölcsis csoportban már az önállóságra törekszünk.

A torna egészséges vagy megkésett mozgásfejlődésű gyermekek számára önálló fejlesztésként, sérültek számára kiegészítő terápiaként alkalmazható.


A torna célja:

Célja, hogy a mozgásfejlődés a megfelelő ütemben haladjon, megvalósuljanak a helyes mozgásminták. Az emésztőrendszerre, az izomrendszerre is kihat, a szervezet minden funkcióját serkenti, segíti az anya-gyermek kapcsolat elmélyülését.

Emellett az idegrendszer egészséges fejlődésére is hatással van, mely megelőzi a későbbi tanulási, magatartási zavarokat.


Tornacsoportok:
  • baba
  • kúszó-mászó
  • tipegő
  • bölcsis

Helyszínünk

11 teremmel, vidám, színes falakkal és rengeteg fejlesztő eszközzel várjuk szeretettel a vizsgálatokra és tornákra érkező gyermekeket! Gyermekfejlesztő központunk az Újbuda Medical Center-en belül kapott helyet, annak aktív, szerves részeként, nyugodt, zöld, de könnyen megközelíthető környezetben, Újbudán.

Jelentkezzen be hozzánk!