Pszichológiai/ nevelési tanácsadás

Egyéni pszichológiai/ nevelési tanácsadás keretein belül várjuk a hozzánk forduló családokat minden olyan nehézséggel, amely a gyermekük, ezáltal a családjuk életét is meghatározza, és úgy érzik, hogy a probléma hátterének felderítéséhez, új megoldási lehetőségek megismeréséhez külső segítséget szeretnének igénybe venni.

A kisgyermekekkel folyó pszichológiai munka nagy része a szülőkkel zajlik, hiszen a valódi változás a gyermek életében a szülők együttműködésével érhető el. A folyamat jellemzően szülőkonzultációval, anamnézis felvételével indul, ezt követi a gyermek megfigyelése akár a szülővel közös játékhelyzetben, akár a gyermekkel kétszemélyes helyzetben (korosztálytól függően). Továbbá nagyobb gyermekeknél pszichodiagnosztikai tesztek felvételére is van lehetőség. Végül ismét egy szülőkonzultáció alkalmával történik a visszajelzés a pszichológus tapasztalatairól, majd ezt követően új szempontok, módszerek, javaslatok ismertetése és átbeszélése a gyermek nehézsége kapcsán a viselkedésváltozás elérése érdekében. A pszichés megsegítés hossza eltérő, függhet a probléma súlyosságától, a szülő együttműködésétől és a pszichológus alkalmazta módszertől is. (Néhány nehézség, mellyel gyakran fordulnak a családok pszichológushoz: érzelemszabályozás, indulatkezelési problémák, napi rend kialakítása, szorongás…stb.) Intézményünkben autizmus specifikus szemlélettel dolgozó pszichológus is felkereshető.

Az Újbudai Gyermekfejlesztőházban pszichológusok által vezetett csoportos foglalkozásokra is van lehetőség, többek között művészetterápiára, mesecsoportra és mozgásterápiára várjuk az érdeklődőket.

Helyszínünk

11 teremmel, vidám, színes falakkal és rengeteg fejlesztő eszközzel várjuk szeretettel a vizsgálatokra és tornákra érkező gyermekeket! Gyermekfejlesztő központunk az Újbuda Medical Center-en belül kapott helyet, annak aktív, szerves részeként, nyugodt, zöld, de könnyen megközelíthető környezetben, Újbudán.

Jelentkezzen be hozzánk!