Komplex gyógypedagógiai fejlesztés

A gyógypedagógiai fejlesztés olyan komplex terápia, amely a gyermek képességprofiljának erősségeire támaszkodva segíti elő a megkésett területek fejlődését, a képességstruktúra optimalizálását, s ezáltal a tanulási képességek minél jobb kibontakozását. Mindez a gyermekek igényeihez igazodva, játékos formában valósul meg, sérülésspecifikus módszerek és eszközök felhasználásával.

Mint minden tevékenységnél, a grafomotoros képességek irányításának útja is több kisebb vagy nagyobb lépésből áll. A grafomotoros készségek már kisbaba korban fejlődésnek indulnak - ezeket a készségeket használják például akkor is a babák, amikor kezükkel a plüssállatok után nyúlnak, vagy amikor el akarják érni a babaágy rácsait.

A fejlesztés megvalósulhat egyéni, illetve kiscsoportos (legfeljebb 5 fő) foglalkozás keretében, amelyre heti egy vagy két alkalommal kerül sor.

A gyógypedagógiai fejlesztés abban az esetben indokolt, ha a gyermeknek egy vagy több fejlődési területen elmaradása van.

A fejlődési területek közé tartoznak:

  • értelmi (kognitív) képességek
  • nagymozgás, finommotorika, grafomotorika
  • testséma
  • érzékelés, észlelés
  • szociális, érzelmi terület
  • beszéd és kommunikáció
  • önkiszolgálás

A komplex gyógypedagógiai fejlesztésre óvodás és kisiskolás gyermekeket fogadunk.

A gyógypedagógiai megsegítés része a gyermek aktuális állapotának feltérképezése, a fejlődés nyomon követése, a szülővel való konzultáció és tanácsadás.

Helyszínünk

11 teremmel, vidám, színes falakkal és rengeteg fejlesztő eszközzel várjuk szeretettel a vizsgálatokra és tornákra érkező gyermekeket! Gyermekfejlesztő központunk az Újbuda Medical Center-en belül kapott helyet, annak aktív, szerves részeként, nyugodt, zöld, de könnyen megközelíthető környezetben, Újbudán.

Jelentkezzen be hozzánk!