Szociális-kommunikációs felmérés


A szociális-kommunikációs fókuszú komplex gyógypedagógiai fejlesztések céljainak meghatározása, az egyénre szabott támogatási rendszerek kialakítása minden esetben pszichoedukációs felmérések nyomán történik.

Ezek a mérések nem a diagnózis meghatározását segítik, hanem a személy (gyermek, fiatal, felnőtt) készségeinek és képességeinek széleskörű feltérképezését célozzák.

A pszichoedukációs felmérések informális eljárásokból állnak, amelyek abban nyújtanak segítséget, hogy megismerjük a személy viselkedéseit különböző helyzetekben, információt adnak a fejlődési szintről, tanulási stílusról, segítik az erősségek és nehézségek meghatározását (Havasi & Őszi, 2015). Az általunk alkalmazott pedagógiai mérések fókuszában a következő területek állhatnak:

  1. Kommunikáció
  2. Szociális készségek
  3. Viselkedésszervezés
  4. Mozgás (nagy- és finommozgás)
  5. Kognitív készségek
  6. Motiváció
  7. Önállóság, önkiszolgálás

A felmérések során alkalmazott eljárásokat, mérőeszközök típusát, és a fókuszba kerülő területeket, az előzetes dokumentumok és a családtól kapott információk elemzését követően jelöljük ki.

Helyszínünk

11 teremmel, vidám, színes falakkal és rengeteg fejlesztő eszközzel várjuk szeretettel a vizsgálatokra és tornákra érkező gyermekeket! Gyermekfejlesztő központunk az Újbuda Medical Center-en belül kapott helyet, annak aktív, szerves részeként, nyugodt, zöld, de könnyen megközelíthető környezetben, Újbudán.

Jelentkezzen be hozzánk!