Pfaffenrot-féle manuális technika

 

A technika dr. Waldemar Pfaffenrot orosz ortopéd- és rehabilitációs szakorvos nevéhez fűződik. Ez a mozgászavarokra specializálódott terápiás eljárás több mint 100 fogás és pont alkalmazásával kezeli a feszes (spasztikus) és laza (hypoton) izomtónust. Ortopédiai problémával, ferde fejtartással, gerincferdüléssel, dongalábbal, csípőproblémával érkező kicsikkel és halmozottan sérült gyermekekkel, fiatalokkal is hatékonyan tudunk foglalkozni. A manuális technika műtéteket tud megelőzni, előkészíti az aktív tornát, melyre sok esetben még szükség van kiegészítésként.

A technika nem okoz fájdalmat. Egy empatikus kézzel végzett masszázshoz hasonlító technikát tud a szülő elképzelni. Ettől persze egy sokkal professzionálisabb, hiszen az alapja az orvosi manuálterápia, kiropraktika, oszteopátia. Csecsemőkortól (koraszülöttek esetén minél korábban), fiatal felnőttekig várjuk a jelentkezőket a FejlesztőHázban.

Helyszínünk

11 teremmel, vidám, színes falakkal és rengeteg fejlesztő eszközzel várjuk szeretettel a vizsgálatokra és tornákra érkező gyermekeket! Gyermekfejlesztő központunk az Újbuda Medical Center-en belül kapott helyet, annak aktív, szerves részeként, nyugodt, zöld, de könnyen megközelíthető környezetben, Újbudán.

Jelentkezzen be hozzánk!