Fejlesztőpedagógia

Fejlesztő óráinkon törekszünk a színes, változatos, gyermek érdeklődését felkeltő fejlesztő játékok, feladatok alkalmazására. Az óra eleje mindig beszélgetéssel indul, mikor a gyermek elmesélheti az őt foglalkoztató dolgokat, történéseket, pozitív- negatív élményeket. Ezzel is segítve őt a helyes kifejezőkészségre-, beszédre, színes szóhasználat elérésére.

Minden órába beépítünk a gyermek hiányosságait segítő fejlesztő játékokat, melyeket a feladatok közé szoktunk betűzni.

Fokozatosan törekszünk a figyelem lekötésére, türelem növelésére, asztal mellett ülés egyre hosszabb ideig tartó kivitelezésére. Ezt a feladatok mennyiségével, nehézségével tudjuk alakítani.

Minden foglalkozás komplex, tehát nem kizárólag az elmaradottabb területekre koncentrál, hanem az összes készség- képesség területre.

Egy óra tartalma vegyesen:

  • kifejezőkészség segítése, beszélgetés, szókincsbővítés
  • feladatlapok megoldása
  • fejlesztő játékok alkalmazása
  • egyszerűbb mozgásos feladatok kivitelezése.

Célunk, hogy a gyermek észrevétlenül, vidáman tanuljon, fejlődjön és sikereket érjen el. A folyamatos pozitív megerősítés elengedhetetlen része a fejlesztésnek.

Helyszínünk

11 teremmel, vidám, színes falakkal és rengeteg fejlesztő eszközzel várjuk szeretettel a vizsgálatokra és tornákra érkező gyermekeket! Gyermekfejlesztő központunk az Újbuda Medical Center-en belül kapott helyet, annak aktív, szerves részeként, nyugodt, zöld, de könnyen megközelíthető környezetben, Újbudán.

Jelentkezzen be hozzánk!