Kreatív-mese tábor

 

A tábor augusztus 1-5-ig, mindennap reggel 8-tól délután 16 óráig tart, helyszín az Újbudai Fejlesztőház (Budapest, 11. kerület Galvani utca 2.).

A tábornak azért adtuk ezt a nevet, mert napi egy mesepedagógiai és további egy művészetterápiás foglalkozást tartunk. Célunk a szorongásoldás és az érzelmi intelligencia fejlesztés. Szorongásoldás alatt azt értjük, hogy igyekszünk a gyerekeknek olyan relaxációs és önmegnyugtató eszközöket tanítani, amiket a legtöbb helyzetben használni tudnak, mint például a különböző légzéstechnikák, figyelemelterelő és érzelemszabályozó tevékenységek. A művészetterápiás foglalkozások segítségével közelebb kerülhetnek saját, nehezen hozzáférhető érzéseikhez, és megtapasztalhatják az alkotás szorongásoldó hatását, napról-napra különböző technikák segítségével (vízfesték, tempera, porpasztell, olajpasztell, kollázs, nagymozgásos technikák). Az érzelmi intelligencia fejlesztést a mesékkel és azok feldolgozásával szeretnénk elérni, amiben nagy segítség már önmagában a csoportos helyzet is. Csoportban szükségünk van olyan tulajdonságokra, mint a másokra figyelés és a saját mondanivalónk késleltetésének képessége, ráadásul össze is kell szednünk minden bátorságunkat, hogy a saját érzéseinket mások előtt is meg tudjuk fogalmazni. Ezeket mindennap lesz alkalmunk gyakorolni és célunk az is, hogy a tábor végére a gyerekek igazi csapatként működjenek majd együtt. Igyekszünk olyan meséket választani, melyek azokat a témákat dolgozzák fel, ami ebben az életkorban érinti a gyerekeket (pl.: barátkozás, indulatok levezetése, érzelmek kezelése, türelmetlenség…stb.).

A vezetett foglalkozások mellett naponta szabad játékra is lesz lehetőség, mindennap tervezünk közösen játszótérre menni, és ha az idő is kedvez, akkor egy alkalommal a héten medencézni is tudunk majd.

A tábor négy étkezést biztosít a gyerekeknek (reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna), ha bármi ételérzékenység, intolerancia vagy allergia van, a jelentkezéskor tudják jelezni felénk. A tábor díja 59.000 Ft, ami a fent említett foglalkozásokat és az étkeztetést is tartalmazza. Az előleg 20 000 Ft, amit legkésőbb május közepéig kérünk befizetni, akár személyesen a Fejlesztőház recepcióján, akár utalással. Így tudjuk tartani a helyet a gyermekük számára, a további díj pedig a tábor első napján fizetendő.

Ha bármi kérdésük adódna, az info@ujbudagyermekfejleszto.hu és a fejlesztohaz.simon.reka@gmail.com e-mail címre írva megtehetik, ugyanide várjuk a jelentkezésüket is.

Helyszínünk

11 teremmel, vidám, színes falakkal és rengeteg fejlesztő eszközzel várjuk szeretettel a vizsgálatokra és tornákra érkező gyermekeket! Gyermekfejlesztő központunk az Újbuda Medical Center-en belül kapott helyet, annak aktív, szerves részeként, nyugodt, zöld, de könnyen megközelíthető környezetben, Újbudán.

Jelentkezzen be hozzánk!