Fazekas Dorottya

Okleveles gyógypedagógus - Autizmus spektrum pedagógiája és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirány

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon végeztem, mint gyógypedagógus, autizmus spektrum pedagógiája és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányokon. Ezt követően, szintén a Bárczin végeztem mesterképzésemet, gyógypedagógiai terápia szakirányon.

2018. szeptembertől az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója vagyok, doktori kutatásom témája az autizmussal élő gyermekek támogatása, a befogadás előmozdításának lehetőségei az integráló intézményekben. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Atipikus Viselkedés és Kogníció Gyógypedagógiai Intézetben dolgozom, tanítok. A gyógypedagógus hallgatók képzésében nem csak az egyetemi kurzusok keretein belül, hanem a gyakorlati képzésben, gyakorlatvezetőként is részt veszek.

Továbbá, a XI. kerületben dolgozom, mint utazó gyógypedagógus, a kerületi integráló óvodákban és iskolákban végzem az autizmus spektrum zavarban érintett gyermekek fejlesztését, törekszem az együttnevelésük támogatására.

A Fejlesztőház munkájában 2017 január óta veszek részt, szociális-kommunikációs fejlesztéseket, autizmus specifikus egyéni és kiscsoportos órákat vezetek.

Jelentkezzen be hozzánk!